Hlavní obsah

Vyšinutá žena napadla nožem matku s miminem

Novinky, Ladislav Schejbal
PARDUBICE

Důvěřovat se dnes nedá prakticky nikomu. Stačí uvést případ ze čtvrtečního večera, kdy navštívila mladou ženu s dítětem v Rybitví neznámá osoba vydávající se za pracovnici Českého červeného kříže, která má na starost pomáhat svobodným matkám. Osvěta se nekonala. Místo ní přišlo na řadu násilí.

Článek

"Večer po dvacáté hodině jsem byl přivolán k jednomu z činžovních domů, kde již čekala skupina lidí," řekl Právu starší strážník lázeňskobohdanečské městské policie Michal Bartoš.

"Spěchejte, volali na mně, nachází se tam zraněná žena a dvouměsíční dítě, s nimi je v bytě i pachatelka, která je napadla nožem. Když jsem otevřel dveře, viděl jsem nejdříve spoustu krve kolem. Pachatelka byla v jakémsi transu, vůbec nekomunikovala, jen chrčela. Zdálo se, že ani nevnímá okolí," vylíčil své první zážitky po vstupu Bartoš, který na místě zasahoval jako první.

Mimino při rvačce spadlo ze stolu

Zraněná žena i s dítětem byly převezeny hlídkovým vozem městské policie k ošetření. "Stejným směrem později směřovala i žena podezřelá z tohoto násilí," dodal vrchní strážník Pavel Řehoř, který byl k tomuto činu rovněž přivolán. "Ta byla po vyšetření hospitalizována na psychiatrii a ponechána zde na pozorování," uvedl Řehoř.

Podle informací, které byly k případu zveřejněny, pomohla nejprve pozdější násilnice mladé mamince s úklidem. Vše probíhalo v naprostém klidu. Teprve při odchodu se nečekaně chopila nože a pokusila se matce podříznout krk. Nožem pak napadla i dítě, které poranila v obličeji. Matka se bránila kousáním, při rvačce, která nastala, pak spadlo dítě ze stolu na zem a zranilo se na hlavě. Tragedii nakonec zabránil na základě volání soused, který ženu odzbrojil a uklidnil.

"Motiv činu je předmětem šetření policistů. Věc bude právně kvalifikována ihned po řádném prošetření," sdělila k věci policejní mluvčí Dana Dolanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám