Hlavní obsah

Opilý řidič jel do Liberce devět kilometrů v protisměru

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LIBEREC

Hazard nejvyššího kalibru předvedl v sobotu večer opilý řidič na rychlostní silnici R 10 z Hodkovic nad Mohelkou do Liberce. Celých devět kilometrů jel v protisměru a až na sjezdu do Liberce narazil do protijedoucího fordu. Policisté v dechu muže naměřili 2,94 promile alkoholu. Řidič na místě přišel o řidičský průkaz. Při události nebyl naštěstí nikdo zraněn.

Článek

"Třiačtyřicetiletý řidič na místě nepředložil ani osvědčení o registraci vozu a povinné ručení. Vozidlo Škoda 125 nemělo ani platnou technickou prohlídku," dodala mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Podle ní jel opilec z Jablonce nad Nisou do Liberce přes Hodkovice nad Mohelkou, kde najel na dálnici v protisměru. "Ostatní řidiči na něj vyděšeně blikali a houkali, ale řidič na jejich varování nijak nereagoval. Prý se domníval, že je pouze oslňuje svými světly," doplnila pro Novinky mluvčí.

Policie si nechá sestavit znalecký posudek z oboru toxikologie, který objasní, kolik toho muž před jízdou skutečně vypil. Odběr krve odmítl. Podle nového silničního zákona řidič přijde o sedm bodů a hrozí mu i vysoká pokuta, zákaz řízení na jeden až dva roky, případně rok vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám