Hlavní obsah

Počet mrtvých na silnicích klesl v červenci na polovinu

PRAHA

Příznivci často diskutované novely silničního zákona mají další důvod k radosti. Podle informací policejního prezidia klesl počet usmrcených na našich silnicích během července téměř na polovinu. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku nastal pokles o 49 procent.

Článek

Při dopravních nehodách podle předběžných čísel zemřelo 60 lidí. Pokles statistiky zaznamenaly také v počtu nehod, kterých bylo o 27 procent méně. Číslo je zajímavé také proto, že do července nehod přibývalo.

Během prvních třiceti dnů letošního července se na českých silnicích stalo 10 972 nehod, což je o 4090 méně než loni. Počet usmrcených se snížil z loňských 117 na letošních 60. Zranění utrpělo při nehodách 2115 osob, loni jich bylo o 1044 více. I zde se tak jedná o pokles.

Otazník nad posledním dnem měsíce

"Příznivější jsou také statistiky nehod způsobených pod vlivem alkoholu - letos v červenci jich mají lidé na svědomí 578, loni o 250 více, což znamená pokles o více než 30 procent," uvedl Josef Tesařík z policejního prezidia.

Podle Tesaříka se jedná o poměrně velký pokles. Podle něj je velmi pozitivní zejména vývoj následků nehod. Otázkou zůstává, jak ale dopadne poslední den měsíce a jak se statistika bude vyvíjet dále, až řidiči přestanou na nová pravidla a přísnější postihy myslet. Policisté však doufají, že nastolený trend bude pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám