Hlavní obsah

Trať z Břeclavi do Přerova zablokoval nákladní vlak

BŘECLAV

Jeden ze zadních vozů nákladního vlaku vykolejil při odjezdu z Břeclavi do Hrušek. Nehoda se obešla bez zranění, nicméně téměř na dvě hodiny zablokovala frekventovanou železniční spojnici mezi Břeclaví a Přerovem.

Článek

Osmadvacátý vůz soupravy prázdných vagonů nákladního vlaku, směřujícího z Rakouska do Přerova a dál Polska vykolejil na výhybce při odjezdu z Břeclavi, všechny vozy před ním, stejně jako dalších pěti na konci vlaku zůstaly stát na koleji, i ten jediný ale dokázal natropit značnou škodu. Poškodil tři výhybky a jen oprava svršku bude stát asi půl milionu korun. Na voze je škoda v řádu desítek tisíc korun.

"Vlak odjížděl řádně postavenou vlakovou cestou, takže selhání obsluhy zabezpečovacího zařízení můžeme vyloučit. Příčina nehody je předmětem šetření, zřejmě to bude závada na voze nebo na svršku. Ale zatím jsou to jen dohady," řekl Právu Josef Lavička z břeclavské stanice.

Nehoda se stala v 6.47 hodin. Vlak předtím přijel z Rakouska a Břeclavi kromě prohlídky vozmistrem vystřídala rakouskou lokomotivu česká. Naštěstí vykolejil v místech, kde umožnil zachovat provozu na trati I. železničního koridoru do Brna a II. koridoru do Přerova alespoň po jedné koleji, takže dopad na osobní dopravu byl minimální.

Kolem poledne byl poškozený vůz zásluhou kolejového jeřábu zpět na kolejích a mohly začít práce na obnovení sjízdnosti poškozeného místa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám