Hlavní obsah

Pohřešovaná školačka v klidu nocovala u kamarádky

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LANŽHOT

Šťastný konec měla v pátek dopoledne policejní akce, při které muži zákona od čtvrtečního večera hledali pohřešovanou desetiletou školačku z Lanžhota na Břeclavsku. Zatímco okolí prohledávalo pětapadesát policistů, dívka v poklidu přespala u kamarádky. Rodiče zřejmě o plánu dcery nic nevěděli, protože večer informovali policii o zmizení své dcery. Ta odjela z domu nedaleko lanžhotského hřiště po šestnácté hodině na kole a do večera se nevrátila.

Článek

"Desetiletou Nikolu poslal její otec ke známému, protože od něj potřeboval pomoc na zahradě. Tam však dívka vůbec nedorazila. Zmizení dívky rodiče nahlásili policii kolem třiadvacáté hodiny. Okamžitě začalo pátrání v okolí, policisté kontaktovali rodinné příslušníky i známé, ale neúspěšně," uvedla tisková mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

V pátek ráno nastoupilo do akce pětapadesát policistů, včetně psovoda se psem, a začali dívku hledat. V záloze byl připraven také vrtulník. "Když jsme se ráno o zmizení děvčátka a vyhlášené pátrací akci dozvěděli, udělali jsme relaci pro kabelovou televizi a rozhlas. Také jsme ji hned odvysílali. Možná, že právě to přispělo k tomu, že se ji podařilo najít tak brzy," řekl Právu starosta Lanžhota František Hrnčíř (nezávislý). Přibližně hodinu po relaci městského informačního zařízení již Lanžhot opouštěli policisté, pro které pátrací akce skončila.

Podle policejní mluvčí pátrání skončilo kolem půl desáté dopoledne zjištěním, že dívka byla u kamarádky, kde také přespala. "Rodičům přítelkyně uvedla, že o jejím přespání otec ví a souhlasí s tím," řekla Haraštová. Lež školačky tak připravila rodičům krušnou noc a policii náklady v řádu desítek tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám