Hlavní obsah

Pražští řidiči si mohou nechat zkontrolovat tachometr

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jedinečnou možnost vyzkoušet si správnost údajů na tachometrech svých vozů si mohou během středy vyzkoušet řidiči v Praze na Letenské pláni. Pražská městská policie tam od rána měří nanečisto řidiče, kteří chtějí zjistit, zda skutečně jedou takovou rychlostí, kterou jim ukazuje ručička či digitální displej.

Článek

Až do osmnácti hodin zde strážníci za pomoci radarů měří zájemcům rychlost a ihned jim sděluje, jakou rychlostí skutečně jeli. Podle dostupných informací je o měření velký zájem, od rána již projelo kolem zkušební radarové kontroly více jak sto aut. Údaje z policejních radarů jsou úředně ověřeny, a je tak možné přesně zjistit, jak na tom je tachometr každého auta.

"Je to služba motoristům. Pro ty se správnost měření rychlosti s novým silničním zákonem stala daleko důležitější než dříve. A nepřesnost tachometru může každého stát peníze i body. Proto motoristům nabízíme pomoc," řekl náměstek primátora Rudolf Blažek.

Akce se může zúčastnit každý motorista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám