Hlavní obsah

Svědek: Šéf dopravky chtěl ujet, nafoukal 3,65 promile

Právo, Josef Gabzdyl
OSTRAVA

Vedoucí dopravního inspektorátu ve Frýdku - Místku Michael Čaš lže, když tvrdí, že při své sobotní nehodě neseděl za volantem. Naopak vinou těžké opilosti nebyl schopen slova a ještě se snažil nastartovat a ujet. Tak popisuje střet policisty svědek Jiří Jadrný, který jel ve voze, do kterého Čaš se svým seatem narazil.

Článek

Čaš přitom stále tvrdí, že za volantem seděl jemu blízký člověk, který po střetu v šoku utekl. On poté přesedl na místo řidiče, aby zapnul výstražná světla a zajistil místo nehody. "Stalo se to přesně tak. Do konce vyšetřování se ale už nebudu vyjadřovat," prohlásil 36letý šéf frýdecko-místeckých dopraváků. [celá zpráva]

Svými slovy svědka Jadrného (33 let) pořádně znechutil. "Ať se zachová jako chlap a přizná svou vinu. Je mi z něj špatně," prohlásil Jadrný a popsal nehodu: "Já měl trochu upito, proto řídila manželka. Najednou se ozvala zezadu rána a naše auto poskočilo. Zakřičel jsem na manželku, ať zastaví. Ještě pořádně nedobrzdila a já vyrazil k autu, které do nás narazilo," vylíčil.

Když se podíval na řidiče, bylo mu jasné, že má co do činění s opilcem. "Byl ožralý tak, že nebyl schopen slova, pořád jen dělal hé, hé. Když jsem po něm začal křičet, tak se snažil nastartovat a ujet. Nahnul jsem se přes okénko a klíče mu vzal. Pak jsem ho táhl ven z auta. Kdyby mne nezastavil chlap z auta, které u nehody zastavilo, asi by skončil špatně," neskrýval své rozhořčení.

Když přijeli dopravní policisté, tak se jim údajně prokázal i svým služebním průkazem. "U vyšetřování jsem ale nebyl. Jen manželce ukazovali, že Čaš nadýchal 3,65 promile. Nechápu, proč to poté snížili na tři promile."

Čaš stále zůstává ve službě

Manželka má pohmožděný krk a podle manžela prohlašuje, že už si za volant nesedne, šestiletý syn zůstává u babičky. "Nejsem proti bodovému systému, ale ať platí pro všechny, ne že tady bude policejní elita, která si všechno dovolí," prohlásil Jadrný.

Na dotaz, jestli ho Čaš po nehodě kontaktoval a chtěl jeho výpověď ovlivnit, odmítl odpovědět. "K tomu se zatím nechci vyjadřovat. Jen vyzývám pana Čaše, aby řekl pravdu."

Policista stále zůstává ve službě, ale nyní je na dovolené. Jeho nadřízení čekají na ukončení vyšetřování Inspekce ministra vnitra. "Probíhá standardní šetření za dozoru státního zástupce, bude nutno vyžádat si některé znalecké posudky a dokud nebudou vyhotoveny, není samozřejmě možné samotné šetření ukončit. Odhadovat v současné době, kdy to bude ukončeno, je pouhá spekulace," uvedla mluvčí ministerstva Radka Kovářová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám