Hlavní obsah

V opilosti zabil autem policistu, teď toho lituje

Právo, Aleš Honus
OSTRAVA

Před ostravským okresním soudem v pondělí stanul 29letý František Dulínek, který loni 28. září v těžké opilosti srazil autem policistu při dopravní kontrole a od nehody ujel. Čtyřiačtyřicetiletý policista, otec tří dětí, na místě zemřel.

Článek

František Dulínek osudného večera vypil v Ostravě-Zábřehů devět dvanáctistupňových piv, potom o půlnoci sedl za volant a údajně jel do nedaleké Poruby navštívit svého bratra. Po ujetí tří kilometrů potkal v ulici U Hrůbků policejní hlídku, která se ho snažila zastavit. "Dával jsem znamení červeným světlem, ale vozidlo nezpomalovalo," vypověděl u soudu jeden ze tří policistů, kteří byli na místě.

Muž má problémy a léčí se u psychiatra

Auto se podle něj řítilo velkou rychlostí proti odstavnému parkovišti, kde stáli jeho dva kolegové. Muži zákona se instinktivně rozprchli na různé strany, opilcovo auto ale náhle změnilo směr a jednoho z nich nabralo. "Jeho tělo letělo asi dvacet metrů vzduchem," vypověděl u soudu kolega zabitého policisty.

Obžalovaný, který je zaměstnaný jako řidič u ostravských technických služeb, tvrdí, že opilý usedl za volant poprvé v životě. "Nevím, co mne to napadlo. Je mi to strašně líto, budu si to vyčítat do konce života," řekl muž, který po nehodě trpí duševními problémy a léčí se u psychiatra.

Soud bude pokračovat v listopadu

V době nehody byl tak opilý, že policejní hlídku údajně vůbec neviděl. "Jenom jsem si všiml, že mi něco černého přeletělo přes přední sklo," řekl. Dodal, že pokračoval asi jeden kilometr, než si uvědomil, že se něco stalo. Potom se otočil a chtěl se vrátit zpět. V tom okamžiku byl zadržen jedním z policistů, který ho pronásledoval.

Soudce chtěl hlavní líčení původně odročit na začátek srpna, vzhledem k plánované dovolené zmocněnce pozůstalých a vytíženosti soudu ale bude rozsudek vyhlášen až v polovině listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám