Hlavní obsah

Bývalý elitní policista dostal podmíněný trest

Právo, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Odvolací senát pražského vrchního soudu, vedený Vladimírem Vočkou, v pondělí potvrdil v kauze podplukovníka Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Petra Vojtěchovského lednový rozsudek, který vynesl středočeský soud pod vedením soudce Petra France. Vojtěchovský dostal trest ročního vězení s tříletou zkušební dobou. Čtyři roky také nesmí pracovat ve veřejné správě a ozbrojených složkách.

Článek

Senát potvrdil, že Vojtěchovský nevzal žádné úplatky. Dopustil se však viny předání jedné lustrace (policejních informací) podnikateli Karlu Katrovi. Dále je podle soudu vinen tím, že v rozporu se zákonem převzal od informátora pistoli a předal ji dalšímu informátorovi, který však neměl zbrojní průkaz.

Podle obhájce Petra Vojtěchovského Jaroslava Jankerla je případ Vojtěchovský projevem války mezi policisty a pomstou za to, že odhaloval policisty spojené s podsvětím. Soudce Vočka však namítl, že proto není dostatek důkazů. Proti pravomocnému rozsudku je možné podat dovolání k Nejvyššímu soudu.

Petr Vojtěchovský byl šéfem speciálního týmu pod ÚOOZ, který odhalil propojení policistů s gangem okolo Davida Berdycha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám