Hlavní obsah

Šéf dopravního inspektorátu boural opilý, dva zranění

– OSTRAVA
Právo, Novinky, ČTK, Josef Gabzdyl

Vedoucí Dopravního inspektorátu ve Frýdku-Místku Michael Čaš v sobotu v noci havaroval opilý. Svým vozem narazil do jiného automobilu, ve kterém se lehce zranila matka se synem. Dechová zkouška policisty prokázala vypitý alkohol před jízdou. Podle televize Prima policisté Čašovi naměřili téměř tři promile alkoholu v krvi, Čaš ale tvrdí, že neřídil.

Článek

Podle šéfa dopravní policie Zdeňka Bambase to pro Čaše znamená "stoprocentně cestu do civilu".

Čaš tvrdí, že za volantem seděla jemu blízká osoba. "Všechno bylo jinak, probudil jsem se až po ráně a přesedl na místo řidiče. Spolujezdec odešel, já se staral o vůz a zajištění místa," prohlásil.

Jeho manželka byla z nehody velmi překvapena. "Víte, manžel se od rodiny před dvěma měsíci odstěhoval, důvodem byl právě alkohol, takže nevím, kde nyní žije. Je to ale strašné, jsem z toho v šoku," povzdychla si žena a zajímala se, ve kterém automobilu se manžel naboural. Když slyšela, že jde o Seat, její smutek se ještě více prohloubil: "Tak to je naše auto." Číslo na mobilní telefon ale odmítla dát.

K nehodě se nechtěli vyjadřovat ani jiní policisté, všichni odkazovali na vyšetřování inspekce. "Pokud se alkohol potvrdí, tak končí, to je jisté. Tohle se nemělo stát, vždyť jako šéf všech dopravních policistů na Frýdecko-Místecku měl být vzorem," prohlásil policista, který si však nepřál být jmenován.

Nehoda se stala v Ostravě na Místecké ulici nedaleko hypermarketu Makro. "Případ už si převzala Inspekce ministra vnitra, protože dechová zkouška potvrdila podezření z požití alkoholu před jízdou," uvedla tisková mluvčí ministerstva vnitra Radka Kovářová.

Zatím odmítla konkretizovat, kolik promile policista nadýchal. "Počkáme na výsledky krevní zkoušky, věc je stále v šetření, více bude známo příští týden," dodala mluvčí.

Dvaatřicetiletá žena se šestiletým synem byli s lehkým zraněním převezeni do nemocnice v Ostravě-Fifejdách, po základním ošetření byli propuštěni domů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám