Hlavní obsah

V rybníku na Tachovsku zřejmě utonul Slovák

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LABUŤ

Po osmačtyřicetiletém muži ze slovenského Martina pátrají od sobotního večera záchranáři v rybníce v obci Labuť na Tachovsku. Muž se šel vykoupat s partou kamarádů, skočil do vody a už nevyplaval.

Článek

"Je to dělník, který pracoval na stavbě v nově vznikající průmyslové zóně u Tachova. Už v sobotu přes den si kolegům stěžoval, že mu není příliš dobře. Přesto po  práci s nimi odjel  se ochladit do rybníka. Společně naskákali do vody a plavali k hrázi. Tam si ostatní všimli, že právě on chybí a mysleli si, že plaval jiným směrem.

Když ale později v autě našli jen jeho věci, zavolali pomoc," řekl tachovský policejní ředitel Jaromír Kníže. Podle něho asi sedmihektarový rybník propátrávají hasiči na člunu a snaží se tělo najít pomocí bidel. Ve vodě jsou také policejní potápěči," dodal Kníže.

Pokud se cizinec skutečně utopil, je to již druhý člověk, který přišel v Plzeňském kraji v sobotu o život ve vodě. V Plzni utonula v Boleveckém rybníku osmašedesátiletá žena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám