Hlavní obsah

Favorit vylétl ze silnice a skončil na skleníku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČIŽICE

Rána a řinčení skla probudily v sobotu ve čtyři ráno manžele Nikodémovy z Čižic na Plzeňsku. Když vyběhli z domu, zjistili, že se jim do skleníku na zahradě proboural cizí automobil. Sedmadvacetiletý řidič favoritu sjel ze silnice, prorazil dřevěný plot a vletěl do skleníku, kde vůz zůstal viset na jeho konstrukci. S těžkým zraněním ho záchranka odvezla do nemocnice.

Článek

"Nejdříve jsem si myslel, že venku rozbili sklo opilci, kteří šli ze zábavy. Pohled na skleník nás ale šokoval. Na rámu viselo rozmlácené auto. Asi pět metrů od něho ležel v záhonu s řepou řidič. Zpočátku se nám zdálo, že nejeví známky života. Když jsme ale přišli blíže, slyšeli jsme, jak naříká bolestí," řekl Právu na místě Miloslav Nikodém.

Záchranáři dorazili na místo během několika minut. "Řidič měl otevřenou ránu na krku a zlomené nohy. Převezli jsme ho na emergency plzeňské fakultní nemocnice," uvedla mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Proč řidič havaroval, se zatím neví. "Zatím nebyl schopen výslechu, aby nám popsal, co se stalo. Vypadá to ale tak, že jel zřejmě rychle a nezvládl v zatáčce řízení. Odebrali jsme mu krev na alkohol. Co bylo příčinnou nehody, ukáže až další vyšetřování," řekl službu konající policista z oddělení dopravních nehod.

Stopy na silnici ukazují na to, že řidič před zatáčkou intenzivně brzdil. Podle svědků jel pro kamarády na taneční zábavu, aby je odvezl domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám