Hlavní obsah

Osm let za znásilnění sedmi žen

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Osm let vězení a sexuologické léčení ústavní formou vyměřil v pátek Krajský soud v Ostravě 42letému Igoru Nezvalovi z Karvinska, který loni v létě v Ostravě znásilnil sedm mladých žen. K různým sexuálním praktikám je nutil s nožem v ruce, žádnou ale naštěstí nezranil.

Článek

Oběti si vyhlížel v ostravských ulicích a poblíž nákupních center většinou po setmění ve večerních hodinách nebo brzo ráno. "Vždy poškozeným přikazoval, by se k němu otáčely zády a nedívaly se mu do obličeje," řekla soudkyně Šárka Skalská. I proto většina obětí ve věku 19 až 29 let agresora nedokázala identifikovat.

Na stopu policii přivedl kamerový záznam z ostravského hypermarketu, který loni v červnu zachytil muže, jehož oblečení odpovídalo popisu ženy, znásilněné ve stejné době v blízkém okolí. Když sdělovací prostředky zveřejnily výzvu ke zjištění jeho totožnosti, nechal si narůst bradku a ostříhal se. To mu ale nepomohlo.

Podle znalců Nezval trpí takzvanou patickou sexuální agresivitou a jeho problémy se časem stupňovaly. Jak sám vypověděl, začínal jako exhibicionista a poté své jednání přitvrzoval a zkoušel, kam až může zajít.

"Byl to dosud bezúhonný muž. Ke všemu se přiznal až po pětihodinovém výslechu," řekl po jeho dopadení kriminalista Tomáš Landsfeld. Rozsudek zatím není pravomocný, Nezval si ponechal lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám