Hlavní obsah

Hasiči vyjeli k likvidaci fingované nehody letounu

PRAHA

Aprílový žert nepřidal na náladě pražským hasičům. V noci na pondělí totiž hasiči nadarmo vyjeli na pražský Smíchov, kde chtěli pacifikovat domnělý požár letadla L 410 s řeckou vlajkou. Uvedly to Česká televize, Prima i Nova.

Článek

Případem se zabývá policie. Podle Primy je pachatelem údajně kameraman, který točil záběry pro významnou firmu obchodující s alkoholem.

Na místo, které leží v koridoru přistávacích drah ruzyňského letiště, přijela i letecká inspekce. Kusy letadla byly rozházeny v okruhu desítek metrů, na místě ležely i dva padáky. Všude se také povalovaly lahve od řeckého koňaku, toniku a pomeranče.

"Při ohledání spolu s policií jsme zjistili, že to letadlo nemá žádné registrační znaky ani vevnitř přístroje, takže jsme předpokládali, že to letadlo tam nemohlo doletět," řekl ČT hasič Miloš Vorel.

Policie nyní prověřuje, zda někdo nespáchal trestný čin. Místo je podle policejní mluvčí Evy Miklíkové součástí chráněného území. "Mohlo by se jednat o trestný čin ohrožení a poškození životního prostředí, za který je trestní sazba až tři roky," řekla ČT Miklíková. Hasiči také mohou od viníka vymáhat zaplacení výjezdu.

Televize uvedly, že trosky letadla z místa v podvečer zmizely. Kdo je sem přivezl, ale pracovníci odklízecí firmy nechtěli říci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám