Hlavní obsah

Agresivní muž napadl záchranáře prknem

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽATEC

Psychicky labilní muž napadl ve středu večer posádku záchranné služby v Žatci. K útoku použil třímetrové prkno, kterým rozbil přední sklo sanitky. Zdravotníci na něj podali trestní oznámení jak kvůli škodě, tak kvůli napadení. Právu to v pátek potvrdil vedoucí lékař Zdravotnické záchranné služby v Žatci Petr Ibl.

Článek

"Naštěstí je na předním skle vozu fólie a prkno nevniklo do kabiny, kde jsem seděl společně s řidičem. Ihned jsme zajeli do vedlejší ulice a počkali na policejní hlídku. Ta si muže, kvůli jehož agresivitě, napadání rodiny a rozbíjení předmětů jsem vyjížděli již několikrát, odvezla na služebnu," řekl Ibl.

Podle lounské policejní mluvčí Jaromíry Střelcové byl muž, který pobíhal po ulici a ohrožoval kolemjdoucí, převezen z policejního oddělení do psychiatrické léčebny v Petrohradě. Výměna skla vyjde záchrannou službu asi na 20 000 korun.

S útočníkem se podle Petra Ibla záchranáři dosud vždy domluvili, navíc je nikdy nenapadal. "Jezdíme k němu jednou za dva až čtyři týdny, takže záchranáři vždy vědí, o koho jde. Je to velmi robustní a vysoký chlap, který na nás zatím útočil jen slovně," dodal Ibl.

Reklama

Výběr článků

Načítám