Hlavní obsah

Příbuzní rodičky zbili porodní sestru

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Policie tento týden obvinila tři návštěvníky karvinské nemocnice, kteří brutálně napadli a zbili porodní sestru a muže, jenž se jí zastal. Všichni čelí obvinění z ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí jim dva roky vězení.

Článek

Skupina deseti lidí přišla na konci dubna navštívit svou příbuznou, která v nemocnici rodila. Skupinka se chtěla dostat přímo na porodní sál, kde chtěla jít na záchod. Když jim to 27letá zdravotní sestra nedovolila, protože na porodní sál může jenom personál a rodičky, tak ji surově napadli.

"Začali s ní smýkat po chodbě a mlátit o zeď. Když se bránila, hodili ji do skříně," vylíčila mluvčí nemocnice Dorota Havlíková. Sestřičky se rozhodl zastat 32letý muž, který přišel do porodnice navštívit svou manželku a dítě. Jeden z agresivních návštěvníku však na něj vytáhl takzvané nunčaky. "Mlátil ho do zad a předloktí. Dostal i několik ran pěstí do tváře. Novopečený tatínek musel být ošetřen na chirurgii," dodala Havlíková s tím, že oba napadení byli v pracovní neschopnosti. Sestra dokonce s naštípnutým nosem a naraženou čelistí.

Karvinská policie začala nejdříve celou událost vyšetřovat jako přestupek. To vzbudilo mezi zdravotním personálem nemocnice velké pozdvižení. "Vedení nemocnice je znepokojeno, že policie zlehčuje zranění napadených. Pokud budou za fyzické napadení hrozit pouze předvolání před přestupkovou komisi, budou se tito lidé cítit stále beztrestní," uvedla v prohlášení nemocnice. Ta dokonce musela najmout na několik týdnů bezpečnostní službu.

Další den policie překvalifikovala napadení na trestný čin. Po tříměsíčním vyšetřování padla tento týden první obvinění. "V úterý jsme zaslali obvinění třem pachatelům. Šestnáctiletému muži z Karviné, který použil nunčaky, 36leté ženě z Orlové, která napadla zdravotní sestru a 40letému muži z Orlové," sdělila Právu mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Vzhledem k množství příspěvků porušujících pravidla byla diskuze u tohoto článku zrušena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám