Hlavní obsah

Respekt už se s Grossem soudit nebude

PRAHA

Pražský vrchní soud v úterý zamítl žádost o obnovu řízení ve sporu týdeníku Respekt s expremiérem Stanislavem Grossem kvůli článkům o Grossových telefonických kontaktech s majitelkou domu s nevěstincem Libuší Barkovou.

Článek

Vrchní soud tím potvrdil předchozí rozhodnutí městského soudu. Soudy před dvěma lety Respektu nařídily, aby se za články omluvil. Respekt tak sice učinil, nyní ale chtěl nové jednání, protože se prý v souvislosti s bytovou aférou bývalého předsedy vlády objevily nové skutečnosti.

Týdeník v květnu 2003 uvedl, že na seznamech policejních odposlechů za několik uplynulých měsíců figurují tři ministři a devět poslanců. Telefonovali jim prý lidé podezřelí z různé trestné činnosti, kteří jsou odposloucháváni.

Grossovi, tehdy ministru vnitra, podle Respektu volal podnikatel Andrej Babiš a Hana Palochová, správkyně nevěstince. Babiš podle policie porušil zákon při ovládnutí podniku Lovochemie, napsal Respekt. Palochová se zase údajně zná s Albánci, kteří angažují do českých nevěstinců ženy z Balkánu. Později týdeník údaj opravil: nejde o Palochovou, ale o Libuši Barkovou, majitelku domu s nevěstincem, která je odposlouchávána pro podezření z obchodu se ženami.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám