Hlavní obsah

Sportovní letadlo přistálo nouzově v poli

Právo, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Sportovní letadlo Zlín skončilo na poli u letiště Letkov na Plzeňsku. Jeho pilot byl nucen nouzově přistát. Při manévru vyvázl bez zranění.

Článek

První informace hasičů hovořily o tom, že v sobotu kolem půl druhé odpoledne se nedaleko Letkova zřítilo malé letadlo. Pohotovost měla letecká záchranka a profesionální hasiči z Plzně Slovan. Ti však na místo nedojeli. "Letadlo objevil vrtulník jižně od letiště," informoval mluvčí plzeňských hasičů František Vaško.

Ukázalo se, že pilot byl nucen se svým sportovním letadlem nouzově přistát a to vzápětí po startu z letiště v Letkově, odkud se vydal k cvičnému letu po okolí. Důvodem byla technická závada.

"Při vleku aerovleku došlo k vysazení motoru. Zkušený třiačtyřicetiletý pilot Aeroklubu přistál nouzově do pole. Nic se mu nestalo," objasnil Právu technik Aeroklubu Tomáš Vrbský. Vyproštění stroje komplikuje složitější terén.  "Letadlo rozebereme, odvezeme a bude se zkoumat, co se stalo," doplnil technik. Případem se zabývá policie a letecká inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám