Hlavní obsah

Čtyřletý chlapec utonul v bazénu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

V zahradním bazénku u rodinného domu v Branticích na Krnovsku se ve středu utopil čtyřletý chlapec. S dítětem v době tragédie byla na zahradě jedenáctiletá sestra, která měla chlapečka hlídat. Matce ani lékařům v nemocnici se ale chlapce oživit nepodařilo.

Článek

"Dívka si všimla, že bratr leží pod plovacím kruhem, pod kterým měl provlečené ruce. Začala chlapce tahat z vody a okamžitě přivolala třicetiletou maminku," popsala dramatické chvíle mluvčí bruntálské policie Lucie Krašteničová.

Matka podle ní okamžitě zahájila umělé dýchání a masáž srdce a pak na silnici zastavila náhodné vozidlo, kterým se nechala s dítětem odvézt do nemocnice. "Zde probíhala téměř hodinu další resuscitace, avšak bez úspěchu," uvedla Krašteničová.

Lékaři jako příčinu úmrtí potvrdili utonutí. "Ve věci byla nařízena soudní pitva a případ je dále v šetření," dodala policejní mluvčí. Podle záchranářů by měla být tragédie ponaučením pro všechny rodiče, že malé děti nesmí být ponechány bez dozoru nejen na koupalištích a přírodních nádražích, ale ani na velmi malých vodních plochách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám