Hlavní obsah

Strážníci uložili botičky do skladu

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Řidiči v Ústí nad Labem se již nemusí obávat blokovacích botiček, které jim tamní strážníci montovali na auta v případě špatného parkování. Zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný v pátek Právu řekl, že provinilec nyní najde za stěračem jen výzvu upozorňující na spáchání přestupku.

Článek

"Botičky jsou nyní pro nás již středověk. I ten nejopatrnější řidič mohl chybně zaparkovat a navíc pak musel čekat i desítky minut, než přijeli strážníci k vyřešení jeho přestupku. Řada lidí ale v časové prodlevě mohla přijet pozdě na obchodní jednání, nebo spěchala třeba k lékaři," vysvětlil Novotný.

S výzvou řidič nově přijde na základnu městské policie, v jejímž obvodě přestupek spáchal nebo na ústecký magistrát do kanceláře strážníků. "Jde o službu občanům, nad kterými v současné době navíc visí hrozba odebrání bodů. Motoristův prohřešek přitom budeme posuzovat případ o případu, který lze vyřešit jen domluvou, ale také tisícikorunovou sankcí," sdělil Novotný.

Pokud řidič nepřijde strážníkům vysvětlit špatné parkování, skončí jeho případ na odboru dopravy magistrátu, kde k případné sankci zaplatí ještě správní poplatek. Padesát botiček je uskladněno ve skladu na předlické základně ústeckých strážníků. Zástupce velitele dopravní služby městské policie v Ústí nad Labem Milan Valenta v pátek řekl, že vozy na převoz botiček budou využity například k měření rychlosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám