Hlavní obsah

O svátcích na silnicích zemřel jen jeden člověk

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Začátek prázdnin přinesl nebývalé snížení počtu nehod na našich silnicích. Během prvních šesti červencových dnů zemřelo na našich silnicích "pouze" pět osob. Vyplývá to z předběžné statistiky dopravní nehodovosti, kterou v pátek zveřejnilo ministerstvo dopravy. Ve stejném období loňského roku zemřelo na silnicích 28 osob a zdá se, že novela silničního zákona tak přispěla, alespoň ze statistického hlediska, k ušetření 23 lidských životů.

Článek

V přepočtu to znamená, že se počet usmrcených podařilo snížit o 82 procent. Během prvních dvou dnů zemřeli dva lidé, dva se ze svých cest nevrátili ani v pondělí. V úterý, kdy se velké množství motoristů vydalo na prodloužený víkend, nezemřel nikdo. Stejně kladná bilance byla také na první sváteční den a výrazně kladnou bilanci uzavřelo jedno úmrtí během čtvrtka.

Ministerstvo dopravy se proto raduje a je přesvědčeno, že novela zákona o silničním provozu přinesla přesně to, co se od ní očekávalo. Kromě pozitivní statistiky úmrtí se zlepšovaly i další sledované hodnoty, výrazně klesl i počet nehod a zraněných.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám