Hlavní obsah

Během svátků se v Česku utopilo pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během posledních dvou dní se v řekách a nádržích v České republice utopilo pět lidí. Po jednom těle záchranáři stále pátrají, čtyři se jim již podařilo najít. Jeden muž se utopil ve středu, další čtyři ve čtvrtek.

Článek

V řece Lužnice u Bechyně na Táborsku se ve čtvrtek utopil devětapadesátiletý muž z Prahy. Tradégie se stala u Červeného mlýna u obce Nuzice. Dva muži chtěli přeplavat řeku na druhou stranu, proud je ale stáhl pod jez. Záchranáři je vylovili, oživili však jen jednoho.

Podobná tragédie se stala v jižních Čechách i ve středu. Muž utonul v Malém jezu na Malši v Českých Budějovicích. Spadl do vody, když pomáhal skupině dívek vytáhnout z vody nafukovací kolo. Záchranáři stále hledají jeho tělo, zatím neúspěšně. [celá zpráva]

Tři lidé ve čtvrtek utonuli v přírodních nádržích. Dva z nich v přehradě Harcov v Liberci. Svědek odpoledne nahlásil, že se v přehradě někdo topí. Než ale záchranáři přijeli, zmizel pod hladinou. Potápěči tělo vytáhli asi za hodinu. Na břehu ale zůstaly boty, k nimž se nikdo nehlásil. Potápeči tudíž nádrž dál prohledávali a objevili ještě jedno tělo.

Záchranáři odpoledne také pátrali po těle devatenáctiletého mladíka v nádrži Všemina na Zlínsku. Mladík se koupal s kamarády, potopil se pod hladinu a už nevyplaval. Jeho zmizení nahlásili kamarádi před pátou hodinou odpoledne.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám