Hlavní obsah

Muž půjde za vraždu rodičů do ústavu

– RUDNÁ

Krajský soud minulý týden rozhodl, že muž, který loni ubodal své rodiče a jejich těla zahrabal na zahradě, nepůjde do vězení. Poputuje do psychiatrické léčebny. Trpí paranoidní schizofrenií.

Článek

Co jej k činu vedlo, kriminalisté neobjasnili. Muž vypověděl, že se s rodiči stále hádal. Pak jednou "jen tak seděl" a napadlo ho, že rodiče zabije.

Za dvojnásobnou vraždu hrozil původně obviněnému až výjimečný trest vězení. Při vyšetřování ale vyšlo najevo, že je nemocný. Státní zástupce tak kvůli nepříčetnosti obviněného stíhání zastavil. Zároveň muže propustil z vazby a nechal ho převézt do bohnické psychiatrické léčebny. Soud nyní nutnost ochranné léčby v ústavu potvrdil. Duševně nemocný by tam měl zůstat do doby, než lékaři rozhodnou o ukončení léčby, případně o její přeměně na ambulantní.

Zločin odhalil jeho bratr

Tragédie se odehrála loni v prosinci v rodinném domku v Rudné, kde rodiče s obviněným bydleli. Zločin pomohl odhalit druhý syn, který s rodinou nežil a policii upozornil na dlouhodobou nepřítomnost rodičů v bydlišti.

Kriminalisté proto prohledali zahradu, kde našli dvě těla - na jednom  objevili 17 bodných ran, na druhém sedm. Matka měla navíc nad kolenem amputovanou nohu, kterou jí obviněný údajně uřezal pilou. Otec byl kvůli chybějící noze v invalidním důchodu.

Reklama

Výběr článků

Načítám