Hlavní obsah

Při sjíždění Berounky narazili vodáci na utopeného muže

Právo, pab
PLZEŇ

Na utopeného muže, zaklíněného ve větvích nad hladinou, narazila v sobotu parta vodáků na Berounce poblíž Druztové u Plzně. Podle policie jde pravděpodobně o dvacetiletého Slováka, který koncem května zmizel v rozvodněné řece asi tři kilometry proti proudu.

Článek

"Shoduje se věk a oblečení, které měl naposledy na sobě. Tělo je potlučené, jak jej velká voda mlela po dně," řekl Právu šéf kriminalistů Okresního policejního ředitelství Plzeň -sever Vlastislav Fiala. Podle něho přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva.

Záchranáři se k místu s mrtvolou dostávali jen obtížně. "Okolní terén je velmi špatně přístupný. Navíc jediná cesta byla silně podmáčená. Zapadl tam pohřební vůz, který museli vyprostit hasiči," dodal policista.

Mladý Slovák se utopil, když chtěl pomoci z vody ven svému kamarádovi. Sedmnáctiletý hoch spadl do rozvodněné řeky z poničené lávky. Protože se nemohl dostat zpátky, skočil za ním jeho starší kamarád. Svědci je ještě zahlédli, jak oba unáší proud. Mladší z nich se nakonec vydrápal na břeh, druhý beze stopy zmizel. Nepomohlo ani okamžité pátrání pomocí vrtulníku s termovizí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám