Hlavní obsah

Policisté zadrželi anonyma, jenž hrozil bombou

– BŘECLAV
Právo, miv

Muž, který v úterý anonymním telefonátem o umístění bomby zavinil dvouhodinové zastavení provozu na trati I. železničního koridoru v úseku z Brna do Břeclavi, již není policii neznámý. Muži zákona jej zajistili ještě v úterý večer. Muž čelí stíhání z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Článek

"Policisté zadrželi devětatřicetiletého muže, který pobýval v pohostinství v obci Zaječí, kterého podezírají z anonymní hrozby bombou. O zadržení byla informována státní zástupkyně, dotyčný byl s jejím souhlasem umístěn do policejní cely," uvedla tisková mluvčí břeclavské policie Kamila Haraštová.

Podezřelý nemá trvalé bydliště na okrese Břeclav a jeho jednání bylo možná ovlivněno množstvím vypitého alkoholu, kterým řešil osobní problémy. To ovšem nemá vliv na rozhodnutí policistů, kteří jej chtějí stíhat pro spáchání trestného činu šíření poplašné zprávy.

Dráhy mohou škody vyčíslit

Dopustil se jej telefonátem, když v úterý v 15.38 hodin zavolal na policejní linku 158 a oznámil, že na nádraží v Zaječí je bomba. Výsledkem bylo dvouhodinové zastavení veškeré dopravy a nezbytná prohlídka stanice policejním pyrotechnikem.

Zatímco policisté a další složky integrovaného záchranného systému nemají možnost domáhat se úhrady zbytečně vynaložené práce, České dráhy mohou vyčíslit škodu, vyvolanou zpožděním vlaků, včetně dvou spojů Eurocity a zavedením náhradní autobusové dopravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám