Hlavní obsah

Ubodal matku pěti dětí a skočil z okna

Právo, Václav Kozák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Krvavá potyčka s tragickým koncem se v úterý dopoledne odehrála v centru Plzně. V domě, kde bydleli, ubodal pětatřicetiletý muž k smrti vlastní asi třicetiletou manželku, zranil její sestru a sám pak vyskočil z okna ve čtvrtém patře. Vpodvečer těžkým zraněním v nemocnici podlehl.

Článek

Mrtvá žena po sobě zanechala pět dětí. Jeho švagrová, kterou se zraněným útočníkem převezli lékaři do nemocnice, tři.

K tragédii došlo v Resslově ulici v domě, obývaném převážně romskými rodinami. Okolím zněl o desáté hodině dopoledne zoufalý křik, všude pobíhaly malé děti, na chodníku ležel muž v kaluži krve.

"Viděl jsem ho, jak dopadl na přední kapotu auta stojícího u chodníku. Byl to dost hrozný pohled," říkal jeden ze svědků neštěstí za páskou, kterou policisté okamžitě celý dům obehnali.

"Bydlím na stejném patře jako oni. Pohádali se. Slyšel jsem křik, pak se pootevřely dveře do bytu a viděl jsem, jak tam nad ní stojí u sporáku a drží asi dvacet centimetrů velký nůž," vyprávěl další ze svědků František Rašplička, který obývá byt v prvním patře šestiposchoďového činžáku a dobře se zná s oběma ženami.

"Nejdřív zabil manželku, pak vyběhl do čtvrtého patra a chtěl vyskočit z okna, jeho švagrová mu v tom chtěla zabránit, ale on ji bodl do břicha a skočil," popsali událost další lidé z domu.

V domě bydleli dva měsíce

"Stav zraněné je stabilizovaný a žena není v ohrožení života," uvedla odpoledne mluvčí plzeňské fakultní nemocnice Renata Jenšíková. Stav útočníka byl ale kritický. Hádka podle svědků i policistů vypukla kvůli manželským sporům.

"Hádali se pořád. On už manželce několikrát vyhrožoval, že ji zabije, protože se s ním chtěla rozvést," potvrdil Rašplička. Útočník pocházel ze Slovenska, kam si z Plzně před lety odvedl i svojí družku. "Už na Slovensku ale měli rozpory, utekla mu zpátky k sestře a on ji sem přijel hledat, v domě bydleli asi dva měsíce, ale každý v jiném bytě. Ona s dětmi u sestry, on nahoře," dodal soused.

Je to dům hrůzy, říkají svědci

Kolem místa tragédie postávaly hloučky lidí ze sousedních domů a obchodů. Žlutý činžák nemá v ulici dobrou pověst.

"Vůbec se nedivím, že k tomu došlo. Tady je to pořád nějaká hádka, rvačka, požár. Policie sem jezdí třikrát do týdne. Je to dům hrůzy," říkal Karel Mach, který vlastní obchod hned vedle zmíněného domu. "Pořád si sem chodí pro alkohol. Někteří si koupí i čtyři flašky vodky denně," doplnil Mach.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám