Hlavní obsah

Muž se chtěl zchladit, skok do řeky však nepřežil

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tragický konec měl středeční skok šestadvacetiletého Slováka do řeky v Praze. Na soutoku Berounky a Vltavy u známého Lahovického mostu v Praze 5 se chtěl zchladit ve vodě a rozehřátý skočil do vody. Z té se již ale nevynořil, přivolaným záchranářům se ho nepodařilo oživit.

Článek

"Na dispečink naší záchranné služby volal v 16:55 jeho kamarád, který říkal, že mladý muž ten den dorazil ze Slovenska do Prahy a chtěl se jen vykoupat, protože bylo horko," uvedla mluvčí záchranné služby Simona Cigánková.

Muž tak doplatil na nerespektování jednoho ze základních bezpečnostních pravidel letních pobytů u vody, o kterých v poslední době informují záchranáři. Rozehřátý skočil do studené vody a přivodil si tak srdeční kolaps.

Záchranáři se po vytažení bezvládného těla z vody snažili muže oživit, to se jim ale nepodařilo. "Muž zemřel pravděpodobně hned po skoku na srdeční kolaps," doplnila mluvčí.

Už od dětství je nám připomínáno, že před koupáním by se rozehřátí lidé měli vodou nejdříve pozvolna osmělit a rozhodně hned neskákat do studené lázně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám