Hlavní obsah

Muž přizabil souseda traverzou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

S těžkým zraněním skončil v pondělí k ránu v plzeňské nemocnici sedmačtyřicetiletý muž z Dnešic na Plzeňsku, kterého napadl jeho o devět let starší soused. Ten po útoku z místa odešel a nechal napadeného svému osudu. Zraněnému muži se ještě podařilo přivolat si pomoc.

Článek

"Čekal na něho venku před domem až se vrátí z hospody. Natlačil ho na dvorek a železnou traverzou ho několikrát udeřil do hlavy. Potom z místa odešel a zraněného muže tam nechal na pospas osudu," řekl policista obeznámený z případem. Zbitý muž si ještě dokázal přivolat pomoc.

"Je hospitalizován v nemocnici z těžkým otřesem mozku a řadou tržných ran na hlavě. Už je mimo ohrožení života," uvedl policejní ředitel Okresu Plzeň -jih Jiří Tyc. Útočníka kriminalisté zatkli později v jeho domku.

"Zatím je v policejní cele. Ještě se rozhodneme, zda podáme návrh na jeho vzatí do vazby," upřesnil Tyc. Podle něho zatím není jasné, co bylo motivem útoku. "To všechno nyní dáváme dohromady," dodal Tyc. Případ policisté vyšetřují zatím jako pokus těžké újmy na zdraví. Nevylučují ale možnost, že dojde k přísnější kvalifikaci trestného činu na pokus vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám