Hlavní obsah

Úmrtím Matěje se začala zabývat i Drážní inspekce

Právo, Miloslav Hradil, Bedřich Novotný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Smrt pětiletého Matěje Chrásteckého z Olomouce, který v pondělí 12. června zemřel na následky pádu z vlaku, začala kromě policistů a pracovníků Českých drah (ČD) šetřit rovněž Drážní inspekce. Bylo rozhodnuto, že v nejbližších dnech se uskuteční rekonstrukce události.

Článek

"Případ nám České dráhy již nahlásily a naši inspektoři se jím už začali zabývat. Zatím je kolem toho příliš mnoho nejasností. Bylo dohodnuto, že za přítomnosti zástupců policie, drah a Drážní inspekce bude provedena prohlídka příslušného vagónu. Rekonstrukce se uskuteční pravděpodobně příští týden," řekl Právu mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Podle něj ukázal rozbor rychlostního proužku z černé skříňky na lokomotivě, že v místě, kde chlapec vypadl, jel vlak více než stokilometrovou rychlostí, což byla standardní cestovní rychlost. Jak dodal, bude nutno prověřit také zápis vlakvedoucího, který je v současné době mimo území republiky.

Policie i České dráhy uvalily na jakékoliv informace ke kauze moratorium. "V případu se objevila celá řada spekulací a rozporných informací. Chceme, aby to policie došetřila, a pak se k tomu vyjádříme," sdělil ve čtvrtek Právu mluvčí ČD Aleš Ondrůj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám