Hlavní obsah

Recidivista dostal za znásilnění dvou žen 11 let

– PRAHA

Pražský městský soud rozhodl při svém středečním líčení, že obzvláště nebezpečný recidivista Luboš Janďourek půjde do věznice se zvýšenou ostrahou na jedenáct let. Senát mu tento trest vyměřil za znásilnění dvou žen, kterých se dopustil před rokem. Podle soudu devětatřicetiletý muž ženy před znásilněním surově zbil.

Článek

Kromě trestu samotného uložil soud nebezpečnému recidivistovi také ústavní ochrannou sexuologickou léčbu, jejíž součástí bude i léčení ze závislosti na alkoholu. Kvůli pokusům znásilnit jiné ženy přitom pobýval Janďourek v pražské bohnické léčebně již dříve.

"Já jsem hovado, které občas dělá věci, že se člověk diví. Tohle je věc, která mi ulítla," řekl ve středu soudu Janďourek s tím, že činů lituje. Pro případné odvolání si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Státní zástupce požadoval patnáctiletý trest

Oproti tomu státní zástupce Martin Omelka se proti rozsudku odvolal okamžitě, a to s ohledem na osobnost a minulost odsouzeného muže. Považuje totiž trest za příliš mírný.

"Jedná se o pachatele, který se od sedmnácti let dopouští nebezpečné trestné činnosti. Útočí na ženy ze zálohy. Aby ukojil svůj pud, používá jakéhokoli násilí. Je velké nebezpečí, že příští oběť by útok nemusela přežít," uvedl žalobce, který pro muže požadoval trest patnáctiletý.

Janďourek byl již před dvaceti lety odsouzen za pokusy znásilnit dvě ženy. V pozdějších letech měl problémy se zákonem kvůli krádežím a porušováním domovní svobody. V roce 1998 pobodal doma svoji přítelkyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám