Hlavní obsah

Soud zmírnil trest za pohlavní zneužívání dvou dívek

Právo, Tomáš Prchal
ÚSTÍ NAD LABEM

Na dva roky do věznice s dozorem poslal v úterý odvolací senát ústeckého krajského soudu 49letého Václava Müllera z Ústí nad Labem, kterého obžaloba vinila z trestných činů pohlavního zneužívání, ohrožování mravní výchovy a vydírání dvou nezletilých dcer jeho družky.

Článek

Senát tak zrušil verdikt ústeckého okresního soudu, který Müllera poslal loni v březnu na 2,5 roku do věznice s ostrahou. Obžalovaný se tehdy proti rozsudku odvolal. Muž popíral, že by minimálně během dvou měsíců v roce 1999 sexuálně obtěžoval obě dcery své družky v jejím domě v Olešnici na Ústecku.

Nevěrohodná výpověď mladší dívky

"Byl jsem na ně jen přísný, protože byly obě problémové. Dohlížel jsem na děvčata někdy při koupání, jindy jsem je ukládal ke spánku," řekl v úterý Müller, jehož obhájkyně argumentovala nevěrohodnou výpovědí mladší z dívek.

Podle tvrzení obou sester si k nim měl lehat v noci do postele poté, kdy družka odešla na noční směnu, strkat jim prsty do přirození, líbat je po těle či si nechat třít úd do vyvrcholení.

"Udělal to vícekrát, často v obýváku a se mnou se zamknul i na záchodě. Hrozil nám, že nás zbije, pokud někomu něco řekneme. Se sestrou měl i pohlavní styk," řekla v úterý mladší z dívek, jejíž opakovanou výpověď si vyžádal odvolací senát.

Müllerova družka, která ho poté, co jí dívky vše řekly, z domu vyhodila, navíc našla v dětském pokojíčku použité prezervativy. Poté podala na druha trestní oznámení. Podle znalců netrpí Müller sexuální úchylkou, mohlo by jít o náhražkové jednání umocněné alkoholem.

Úterní rozsudek je pravomocný, Müller ještě může podat dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám