Hlavní obsah

Policie našla tělo pětiletého Matěje Chrásteckého

– OLOMOUC

Policie našla v pondělí večer blízko kolejí u obce Střeň na Olomoucku tělo pětiletého Matěje Chrásteckého. Ztratil se minulé pondělí matce ve vlaku, když šel sám na toaletu. Podle policistů zřejmě z vlaku vypadl.

Článek

"Bohužel se potvrdily ty nejčernější obavy. Tělíčko bylo nalezeno před šestou hodinou nedaleko kolejí u obce Střeň. Podle předběžného ohledání to spíše vypadá, že hoch vypadl z vlaku," řekla Právu olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová. Podle ní ale okolnosti chlapcova úmrtí objasní až soudní pitva.

Matka jela minulý týden s chlapcem ze Zábřehu na Moravě do Olomouce. Během jízdy dítě zmizelo.

Policie tělo objevila při rozsáhlé pátrací akci, které se účastnilo asi 60 policistů. Polovina z nich postupovala od nádraží ve Štěpánově, zatímco druhá část jednotky prohledávala okolí trati od Moravičan. Právě ve chvíli, kdy vlak projížděl mezi těmito obcemi, se dítě ztratilo.

Po dítěti pátrali celý týden policisté nejen v ulicích krajského města, ale i v okolí. V Olomouci byly vylepeny letáky s chlapcovou fotografií a popisem. Do pátrání se zapojil i vrtulník s termovizí.  Ten okolí trati prohledával už minulé úterý.

Policisté původně prověřovali i možnost, že chlapec jen vystoupil a vydal se sám do města. Někteří svědci totiž uvedli, že ho viděli například v ulicích Olomouce. Nevylučovali ani to, že se mohl stát obětí trestného činu.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka zmizelého chlapce z vlaku zažívá muka

Policie i ve středu marně pátrala po pětiletém Matěji Chrásteckém, který se v pondělí odpoledne ztratil své mámě při cestě ze Zábřehu na Šumpersku do Olomouce....

Výběr článků

Načítám