Hlavní obsah

Kamión se srazil s tramvají, tři zranění

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Jen několik metrů dělilo v pondělí dopoledne zhruba třicet cestujících v tramvaji linky 2 v Ostravě-Vítkovicích od tragédie. Když jeli po Ruské ulici, narazil do nich z boku kamión. Pokud by jim cestu zcela zahradil, bilance střetu by byla mnohem horší.

Článek

Nakonec z neštěstí vyvázli dva cestující a řidič nákladního vozu s lehčím zraněním. "Srážce se nedalo zabránit, hotovo bylo během několika sekund," líčil viditelně otřesený řidič tramvaje. U ostravského dopravního podniku pracuje téměř sedm let a nic podobného se mu dosud nestalo. Jak řekl, ještě zahlédl, jak kamión z boční Štramberské ulice najížděl na odbočení vlevo.

"Ale byl jsem přesvědčený, že mne vidí. Ale i když se tramvaj blížila, nezastavoval. Souprava se už nedala ubrzdit. Naštěstí tramvaj zepředu jen odřel a do vozu narazil až někde uprostřed. Kdyby nám cestu zcela zahradil, určitě bych už nebyl na světě," povzdychl si. Vůbec si nepamatoval, jak jel rychle. "To se zjistí ze záznamového zařízení."

Lékaři ošetřili dva cestující, kteří si stěžovali na bolesti končetin, a 57letého řidiče kamiónu. Ani ten ale podle očitých svědků neutrpěl žádné viditelné vážnější zranění.

Místo tramvajových spojů nasadil dopravní podnik náhradní autobusovou dopravu, policisté svedli dopravu přes přilehlé vedlejší cesty. Orientační dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní. Předběžná hmotná škoda je vyčíslena na 500 000 korun.

Policisté žádají svědky, kteří by mohli k nehodě sdělit jakoukoli informaci, aby zavolali na službu kriminální policie a vyšetřování městského ředitelství Ostrava poručíkovi Vávrovi, telefon 974 725 447. Občané mohou informace volat také na bezplatnou linku 158 nebo sdělit na kterékoli policejní služebně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám