Hlavní obsah

Pětiletý Matěj je stále nezvěstný, pátrání pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Ani po sedmi dnech usilovného pátrání se olomouckým policistům nepodařilo nalézt pohřešovaného pětiletého Matěje Chrásteckého, jenž se ztratil své matce v pondělí odpoledne při cestě vlakem ze Zábřehu na Moravě do Olomouce.

Článek

"Pátrání po pohřešovaném Matěji Chrásteckém je zatím neúspěšné. V hledání chlapce pokračujeme i nadále. V podstatě všichni policisté, kteří jsou ve službě, jsou do toho zapojeni. V případě, že se chlapec nenajde, uvažuje se znovu zapojit do hledání také vrtulník. Varianta potápěčů není aktuální. Nic nenasvědčuje tomu, že se chlapec pohyboval v blízkosti vody," uvedla olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Policisté již v pátek nevyloučili, že se chlapec mohl stát obětí trestného činu. [celá zpráva] Po dítěti pátrají policisté nejen v ulicích krajského města, ale i v okolí. Prověřují také lidi po celé republice, kteří mají kontakt na rodinu pohřešovaného chlapce.

Vypsána odměna 100 tisíc korun

Při pátrání po chlapci se rozhodli pomoci i někteří jednotlivci. Příbramský advokát Vladimír Kyselák řekl, že jeho klient, který si nepřeje být jmenován, vyplatí 100 tisíc korun tomu, kdo poskytne informaci vedoucí k nalezení hocha. "Jde o jakoukoli zprávu," uvedl advokát.

Na ztraceného chlapce upozorňovaly obyvatele Olomouce již ve středu amplióny a hlasové sirény. Chlapcovu aktuální fotografii vylepili policisté i rodina na tramvajové zastávky, do tramvají, do autobusů i do supermarketů v Olomouci.

Chlapec odešel ve vlaku v pondělí odpoledne na toaletu. Naposledy jej prý viděl průvodčí před železniční stanicí Štěpánov přibližně v 15:15. Policisté nevyloučili, že hoch vystoupil z vlaku v Olomouci, kde bydlí. Chlapec je štíhlý, měří zhruba jeden metr, má blonďaté vlasy a modré oči. Nosí náušnici s křížkem. Když se ztratil, měl na sobě modré tílko, tmavě zelené kalhoty a oranžové botasky.

Reklama

Související témata:

Související články

Matka zmizelého chlapce z vlaku zažívá muka

Policie i ve středu marně pátrala po pětiletém Matěji Chrásteckém, který se v pondělí odpoledne ztratil své mámě při cestě ze Zábřehu na Šumpersku do Olomouce....

Výběr článků

Načítám