Hlavní obsah

Daní za rychlost bylo pět lidských životů

– BŘECLAV
Právo, Novinky, miv, mhr

Nesmyslný hazard předcházel dosud nejvážnější letošní dopravní nehodě na Břeclavsku. Po tragické chybě řidiče zemřelo v pátek odpoledne ve dvou autech u Milovic pět lidí.

Článek

Šestá osoba skončila v nemocnici, kam ji s vážnými zraněními dopravil vrtulník záchranářů. Nehodu podle prvotních výsledků šetření zřejmě zavinil dvaačtyřicetiletý řidič Fordu Scorpio v provedení kombi, který do ostré pravotočivé zatáčky silnice z Pavlova do Milovic vjel nepřiměřenou rychlostí.

"Při výjezdu ze zatáčky vyjel do protisměru, skoro až na krajnici a čelně se střetl s protijedoucím favoritem. Intenzita nárazu byla taková, že motor zničeného favoritu vyryl do vozovky hluboké rýhy. Ford jej odhodil několik metrů zpět," řekl policejní komisař kapitán Jan Nešpor. Břeclavský kriminalista přijel na místo šetřit nehodu, která svými následky šokovala.

V odhozeném favoritu zemřeli čtyři cestující důchodového věku, ve fordu, který náraz vymrštil mimo silnici, zahynul pátý člověk, řidič. "Proč jel rychle netušíme. Podle toho, co jsme zjistili, to tu mohl znát, protože jezdil do nedalekého kempu jachtařů," nechápou policisté příčinu hazardu.

Nehoda se stala asi ve 13.15 hodin. "Hasiči mysleli, že budou pomáhat zdravotníkům při záchraně lidských životů, když ale přijeli, zbylo na již jen vyprošťování mrtvých. Opravdu to nebyl příjemný pohled," konstatoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

U Litovle se střel vlak s automobilem

Tragická událost na Břeclavsku nebyla v pátek jedinou. Krátce po 11. hodině se totiž v pátek střetlo na železničním přejezdu v Litovli na Olomoucku motorové vozidlo VW Transporter s projíždějícím osobním vlakem. "Řidič jel ve směru na Nové Zámky a pravděpodobně přehlédl signalizační zařízení. Vjel na přejezd, kde se srazil s vlakem jedoucím na Červenku," řekla Právu v pátek olomoucká policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Čtyřiadvacetiletý řidič motorového vozidla byl se zraněním převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Jeho spolujezdec vyvázl bez zranění. Ve vlaku nebyl nikdo zraněn. "Vzhledem ke zdravotnímu stavu řidiče nebyla provedena orientační dechová zkouška na alkohol, policisté nařídili krevní zkoušku. Výše hmotné škody se vyčísluje," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám