Hlavní obsah

Po srážce dvou vlaků jeden těžce zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Ve čtvrtek ráno po šesté hodině se ve Vranovicích na Břeclavsku srazily dva nákladní vlaky. Při srážce se těžce zranil jeden ze strojvedoucích. Po srážce vykolejily čtyři vagóny. Kvůli nehodě byla na několik hodin přerušena železniční doprava ve směru z Brna na Bratislavu a Vídeň.

Článek

"V okolí Vranovic jsme zavedli náhradní autobusovou dopravu. Provoz na trati byl na jedné koleji obnoven před půl desátou," uvedl mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

Policie a pracovníci drážní inspekce pátrají po příčinách neštěstí. Není zatím zřejmé, proč nákladní souprava jedoucí od Hrušovan u Brna vjela na kolej, kde stála odstavená jiná souprava. "Nevíme, zda selhala technika nebo lidský činitel," doplnil mluvčí.

Strojvedoucímu stojícího vlaku se těsně před střetem podařilo z lokomotivy vyskočit. Díky tomu vyvázl bez zranění. Kolega v jedoucí soupravě dopadl hůře, střetu nebyl schopen zabránit. Na poslední chvíli vběhl do strojovny lokomotivy, ale ani to ho nezachránilo před těžkými zraněními.

Ze čtyř vykolejených vagónů se jeden převrátil. Značně poškozeny jsou také obě lokomotivy a v místě jsou strhány elektrické troleje. Výše škod nebyla zatím vyčíslena, dá se však předpokládat, že bude vysoká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám