Hlavní obsah

Po srážce autobusu s kamiónem zraněni tři mladíci

PLZEŇ

V noci na úterý se kolem půlnoci na 40. kilometru dálnice D5 ve směru na Plzeň srazil nákladní automobil s litevským autobusem, který převážel přibližně padesát dětí. Záchranáři z místa odvezli tři zraněné asi sedmnáctileté mladíky. Kvůli odstraňování následků nehody byla dálnice přibližně do půl třetí ráno uzavřena.

Článek

"Na místě jsme ošetřili tři těžce až středně těžce zraněné sedmnáctileté chlapce. Jednoho s bodnou ránou v hrudníku a proraženou paží dřevěnou fošnou transportoval vrtulník do jedné z pražských nemocnic. Hasiči fošnu odřezali, ale pro transport zůstala v ráně. Jejím vyndáním by mohlo vzniknout silné krvácení," uvedla mluvčí záchranářů Tereza Janečková.

Další zraněný utrpěl několikanásobnou zlomeninu ruky a čelisti. Toho sanitka převezla do nemocnice v Praze - Motole. Třetí chlapec utrpěl bodnou ránu v zádech a byl převezen do nemocnice v Hořovicích.

Mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová uvedla, že na anesteticko-resuscitační oddělení byl letecky dopraven sedmnáctiletý Litevec s těžkým zraněním břicha a hrudníku a dalšími mnohačetnými poraněními. Nyní ho lékaři operují, operace podle Jurinové zřejmě potrvá celé dopoledne. "Lékaři hodnotí jeho stav jako velmi vážný," řekla mluvčí.

Autobus měl údajně namířeno do Německa. Kamión do něj měl narazit zezadu. Přesné příčiny vzniku nehody nejsou podle policie zatím známy. Pro nezraněné děti přijel náhradní autobus, který je převezl do náhradního ubytování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám