Hlavní obsah

Strážníci naháněli v Ostravě hodinu pštrosa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Volně pobíhající pštros, který utekl svému majiteli z ohrady, v neděli ohrožoval provoz na rušné cyklistické stezce v Ostravě-Hrabové. Zasahující dvojice strážníků se nejdříve marně snažila opeřence odchytit, na pomoc proto přivolali další čtyři kolegy a společně se jim asi po hodině podařilo zahnat do provizorní ohrady.

Článek

Majitel exotického ptáka se podle Vladimíry Kejdové z ostravské městské policie bude zodpovídat z přestupku. Pštros se totiž nechoval, jak mu jeho reputace přisuzuje. Namísto neškodného schování hlavy v písku zvíře nebezpečně ohrožovalo cyklisty i chodce.

Uprchlého pštrosa nejdříve zpozorovala dvoučlenná hlídka strážníků na loukách blízko cesty. "Nepodařilo se jim ho odchytit," popsala první zákrok Kejdová. Podle ní hlídka povolala posily a teprve v šesti se uniformovaným mužům podařilo opeřence "ulovit".

Zvířata často zaměstnávají severomoravské strážníky

Své si s volně pobíhajícími zvířaty užili i strážníci z Bohumína na Karvinsku, kteří si před lety hráli na kovboje, když museli místo udělování pokut a chytání zločinců pronásledovat pár splašených koní. Zvířata utekla účastníkům tradiční podzimní Hubertovy jízdy. Chytit se je podařilo až po kilometrovém stíhání.

O rok dříve v prosinci se zase pokoušeli v rozbahněném poli odchytit strážníci z nedalekého Havířova zraněnou labuť. Zvíře bylo podrážděné a syčelo. Nenechalo strážce pořádku přiblížit se na dosah. Když už se zdálo, že zásah bude úspěšný, pták se vznesl a odletěl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám