Hlavní obsah

Po nehodě auta plného lidí zůstal jeden mrtvý a čtyři zranění

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Tragické následky měla dopravní nehoda, která se stala v sobotu ráno ve Starovičkách na Břeclavsku. Řidič osobního vozu Opel Corsa jel v obci rychlostí převyšující povolený limit. V mírné zatáčce nezvládl řízení a vyletěl mimo silnici. Bilance byla krutá. Z pětičlenné posádky jeden člověk nepřežil, tři lidé utrpěli vážná zranění a jeden spolujezdec byl zraněn lehce.

Článek

Auto dopadlo na mez pod cestou, odkud se odrazilo a zastavilo o zeď prodejny. Při nehodě se převrátilo. Mrtvý je pravděpodobně řidič.

"Hasiči zprávu o nehodě přijali před půl osmou ráno. Když přijeli na místo, zapojili se nejprve do záchrany zraněných. Dva cestující vyprostili a stabilizovali pomocí nafukovacích vaků, protože měli podezření na poraněnou páteř. Pro jednoho musel přiletět vrtulník. Než na místo dorazilo potřebné množství sanitek, ošetřovali i další zraněné. Čtvrtý muž z posádky má zlomenou klíční kost a další šrámy. Nejlépe vyvázl čtrnáctiletý chlapec, který se musel vzpamatovávat z šoku," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Až po záchraně živých mohli hasiči vyprostit mrtvého z vraku a zajistit místo nehody. Majiteli prodejny doporučili, aby objekt nechal prohlédnout statikem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám