Hlavní obsah

Narkoman tvrdí, že školačkám dával místo pervitinu cukr

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Celkem klidně, bez jediného náznaku provinění či lítosti vystupoval v pátek před senátem Krajského soudu v Brně 27letý Vítězslav Sáblík ze Znojma, který čelí obžalobě z prodeje a píchání pervitinu nezletilým dívkám, kuplířství, znásilnění a pohlavního zneužívání. Těchto zločinů se podle státní zástupkyně Ivety Eichlerové dopustil loni v období od července do října především v zahradní chatce ve Znojmě - Oblekovicích.

Článek

"V tomto období několikrát aplikoval pervitin dívkám mladším 15 let, dále jim drogy nabízel a prodával. Ve stejném období nutil k prostituci dvě 14leté dívky, které poslal na silnici, aby vydělaly na pervitin. Když odmítaly, tak je přinutil pohrůžkou zabití či zbití. Dále dvě 14leté školačky v zahradní chatce pohlavně zneužil a měl s nimi jak klasický pohlavní, tak i orální styk," uvedla v obžalobě státní zástupkyně.

Měl ji znásilnit, když se nemohla hýbat

Ani to však podle ní nebylo všechno, protože jednu 14letou dívku, která se po píchnutí pervitinu nemohla hýbat, znásilnil. "Využil její situace, stáhl z ní kalhotky a vykonal na ní soulož. Dívka byla v takovém stavu, že se po pohlavním styku nemohla ještě nejméně hodinu hýbat a zůstala nehybně ležet," poznamenala Eichlerová.

Obžalovaný muž vystupoval před soudci zcela klidně a sebejistě. Odmítl všechny body obžaloby jako vymyšlené. Pouze připustil, že dívky znal, ony k němu na chatu chodily, ale žádné nikdy pervitin neprodal, žádnou nenutil k prostituci, neznásilnil a ani jinak nezneužil. Uvedl, že dívky po něm chtěly drogy, ale on jim dával cukr, případně jinou náhražku, která však drogou není.

Holky pásl někdo jiný

"Věděly, že jsem uživatel pervitinu a tak za mnou šly pro drogy. Já jsem jim nikdy žádné drogy nedával. Také jsem s žádnou neměl žádný intimní kontrakt, natož abych je znásilnil či zneužil. Jednou u mne v chatce přespaly, ale bylo to se souhlasem matky jedné z nich, která věděla, kde jsou a s kým. Holky pásl někdo jiný, já rozhodně ne. Taky drogy jsem nevyráběl a ani to neumím. Drogy u mne v chatce vyráběl kamarád Mirek," vypovídal Sáblík.

Po jeho výslechu dostaly slovo dívky, které však vypovídaly s vyloučením veřejnosti, protože jim před pár dny bylo teprve 15 let.

Soud bude pokračovat dalšími výslechy a dokazováním, aby soudci mohli rozhodnout, zda se obžalovaný činu dopustil nebo ne. Bude také nutné zjistit jeho kriminální minulost, protože kromě těchto žalovaných skutků čelí i stíhání za krádeže ve Znojmě.

Reklama

Výběr článků

Načítám