Hlavní obsah

Zákaznice hotelu surově napadla žebrajícího invalidu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Šedesátiletého Rumuna, který žebral před ostravským hotelem Imperial, napadla ve čtvrtek s kamenem v ruce o osmnáct let mladší žena. Muž s amputovanou nohou naštěstí nebyl zraněn, důvody nelidského útoku nejsou přesně známy.

Článek

Událost zaznamenaly kamery městské policie. Z nich vyplývá, že útočnice byla zákaznicí hotelové restaurace a před incidentem seděla v letní zahrádce před hotelem.

"Žena bez zjevné příčiny zaútočila na muže, který seděl na zemi a požadoval po kolemjdoucích menší finanční hotovost. Několikrát ho odhodila na skleněnou výlohu provozovny a ve chvíli, kdy strážníci dorazili na místo, ho ohrožovala s kamenem v ruce," uvedla mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Kejdová.

Po výzvě strážníka žena kámen odhodila. Případ se zatím vyšetřuje jako přestupek, není ale vyloučeno, že ho policie překvalifikuje na trestný čin. Vyšetřování ale komplikuje skutečnost, že napadený žebrák neumí česky.

"Lidé si nám na žebráky v ulicích často stěžují, ale nepamatuji si, že by někdy dříve došlo k nějakému napadání," dodala mluvčí městské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám