Hlavní obsah

Soud s Krejčířem byl odročen na neurčito

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravský soud ve čtvrtek odročil proces s uprchlým miliardářem Radovanem Krejčířem na neurčito. Soudce si vzal čas na zvážení návrhu žalobce, jestli připustí jeho nové návrhy na výslechy a důkazní materiály. Ty by soud opět protáhly.

Článek

Proces, ve kterém je Krejčíř obžalován z podvodu při obchodu s akciemi otrokovické teplárny, na kterém měl vydělat více než 50 miliónů korun, probíhá v jeho nepřítomnosti. Státní zástupce Dušan Táborský ve čtvrtek kromě žádosti o vyslechnutí českotěšínského padělatele Antonína Sochora požádal ještě o výpověď dalšího svědka a vypracování revizního znaleckého posudku.

Soudce Jiří Richter nyní musí nové důkazní návrhy vyhodnotit a stanovit, jestli jsou pro celý případ zásadní a musí být v soudním řízení použity. "Za tímto účelem odročuji soud na neurčito," prohlásil. S předložením nových návrhů na dokazování nesouhlasil Krejčířův obhájce Tomáše Sokol. "Bylo by to zbytečné protahování řízení," poznamenal.

Ostravský krajský soud řeší pouze jednu z mnoha kauz stíhaného miliardáře, který se skrývá na Seychelech. Mezi jeho další nejzávažnější obvinění patří příprava miliardového podvodu na státní společnost Čepro a příprava vraždy celníka.

Reklama

Související témata:

Související články

Krejčířovi chtěl někdo pomoci falzifikátem

Pozoruhodné události se odehrály kolem vyšetřování jednoho případu uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Někdo se ho snažil zkomplikovat zfalšováním...

Výběr článků

Načítám