Hlavní obsah

Na vykrádání bytů se podílela celá rodina

Právo, hon
OSTRAVA

Téměř celá rodina se podle policie podílela na vykrádání bytů v Ostravě a na Karvinsku, které se v minulých dnech podařilo objasnit. Z 21 vloupání s celkovou škodou za půl miliónu korun jsou zatím obviněni dva muži ve věku 48 a 19 let, kteří skončili ve vazbě. Po jejich 35letém příbuzném je vyhlášeno pátrání.

Článek

Navíc není zcela vyloučeno, že stíhaná by mohla být i manželka a tchýně jednoho z obviněných. Ženy chodily  prodávat kradené věci do zastaváren. Přesné příbuzenské vztahy mezi obviněnými nechce policie vzhledem k jejich komplikovanosti specifikovat.

Dva z mužů mají bohatou trestní minulost, naposledy byli stíhaní v minulém roce kvůli krádeží více než dvaceti automobilů. Oba by nyní měli nastoupit do výkonu trestu, který se jim vzhledem k novému obvinění téměř jistě prodlouží.

Pro krádeže si vybírali především večerní hodiny. "Do přízemních bytů se jeden z pachatelů dostal přes vypáčené okno nebo balkónové dveře. Kradené věci dával do povlečení a do dek, které potom předal přes okno druhému pachateli," uvedl karvinský kriminalista Richard Cieslawski, který se na objasnění případu podílel.

Zloději měli zájem převážně o elektroniku

Policie se nyní zaměří mimo jiné na majitele zastaváren, kteří kradené zboží vykupovali, nebude ale jednoduché jim prokázat, že o nekalém původu zboží věděli. Přesto není zcela vyloučeno, že i oni neuniknou spravedlnosti. "Letos byli v Ostravě obviněni dva majitelé zastaváren," řekl šéf ostravské kriminálky Tomáš Landsfeld.

Dodal, že skvělou obranou proti zlodějům mohou být nejen drahé alarmy, ale i obyčejný pes, který svým štěkotem většinu zlodějů odradí. "Dobře vycvičený pes je nejlepší investice do bytu," řekl Landsfeld.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám