Hlavní obsah

Policie v Plzni marně honila patnáctiletého řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Patnáctiletý mladík, který ukradl rodičům auto z garáže, ujížděl policistům až stoosmdesátikilometrovou rychlostí. Kuriózní honička odstartovala v plzeňských ulicích v pátek v půl jedenácté večer. Policistům šofér ujel.

Článek

"Řidič ve stříbrné octávii kombi nezastavil ve středu města policejní hlídce, která jej chtěla zkontrolovat," popisuje začátek stíhacího závodu mluvčí plzeňských policistů Petr Kovář. Během chvilky začalo ujíždějící vozidlo pronásledovat hned několik motorizovaných hlídek.

Řidič nejprve kličkoval v ulicích a pak vyrazil ven z města. Prchající vůz ohrožoval ostatní motoristy, předjížděl vysokou rychlostí na plné čáře a protijedoucí vozidla musela uhýbat, aby nedošlo k tragédii. "Policisté se pokusili vozidlo opakovaně  předjet, ale nepodařilo se jim to, protože na ně řidič najížděl a snažil se je vytlačit ze silnice," uvedl Kovář.

Na dálnici se už auta řítila rychlostí až 180 kilometrů za hodinu, na sjezdu na Nýřany ale šófér sjel z dálnice a zastavil. Když policisté vůz předjeli a zablokovali a přiblížili se k němu, řidič náhle prudce zařadil zpátečku, otočil auto a ujížděl.

Podle policie ohrožoval několik chodců. V Dobřanech policisté uprchlíka ztratili, později našli jen prázdné auto.  "Auto se pak našlo v postranní ulici," dodal Kovář.

Vyšetřování prokázalo, že si vůz vzal bez dovolení z garáže syn majitele. "I když mu bude letos v létě teprve šestnáct, nebylo to poprvé. Auto si od rodičů půjčil už v polovině loňského srpna. Policejní hlídka, která jej tehdy zastavila, navíc zjistila, že před jízdou požil alkohol,"  uzavírá Kovář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám