Hlavní obsah

Zavraždil manžela své milenky, dostal 10 let

Právo, Petr Knötig
BRNO

Upřímná lítost a skoro celé doznání pomohly v pátek 30letému Petru Markovi z Velkých Opatovic na Blanensku k nejmírnějšímu trestu. Krajský soud v Brně ho za vraždu 40letého manžela jeho milenky Slavomíra S. z letošního února poslal do věznice s ostrahou na 10 let. Marek vše přiznal a řekl, že nedokáže jen vysvětlit motiv svého hrůzného činu. Při útoku napadenému zasadil 12 bodných ran.

Článek

"Soud měl před hodnocením doznání obžalovaného, že se činu dopustil, ale chybělo doznání skutečné příčiny vraždy. Je prokazatelné, že k činu došlo poté, co je Slavomír S. vyrušil v intimním okamžiku. Obžalovaný vzal ve vedlejším bytě bývalé ženy nůž a šel s poškozeným ven. Tam spolu komunikovali. Najednou zaútočil na neozbrojeného a nic netušícího muže," uvedl předseda senátu Aleš Novotný.

Událost se odehrála letos 13. února v noci na parkovišti ve Velkých Opatovicích, kdy šla manželka zavražděného s Markem k němu do bytu. Oba přiznali, že se v prosinci intimně sblížili. Slavomír S. na Marka zazvonil, aniž by věděl, že jeho žena je uvnitř a chtěl, aby mu obžalovaný dal klíče od auta, které měl mít u sebe. Marek vyšel ven, ale pak se vrátil do bytu své bývalé ženy, která bydlela vedle něj, aby si vzal nůž dlouhý 14,5 cm.

"Měl jsem nůž v zadní kapse, protože jsem z něj měl strach. Vyšli jsme na parkoviště, kde jsme si zapálili cigaretu a bavili se o autě. Pak jsem ho shodil na zem, klekl na něj a bodal. Sám neumím vysvětlit, proč jsem to udělal. Po činu jsem odnesl nůž k sobě do bytu, vyprovodil jeho ženu a zavolal policii," přiznal Petr Marek, který podle soudu jednal od začátku velmi racionálně.

K výši rozsudku se ani obžalovaný, ani státní zástupkyně nevyjádřili. Pokud se někdo z nich odvolá, bude se případem zabývat Vrchní soud v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám