Hlavní obsah

Pět let stará brutální vražda rozluštěna

HRADEC KRÁLOVÉ

Královéhradecká policie dopadla dva muže, kteří jsou podezřelí z pět let staré vraždy. Podle TV Nova kriminalisty přivedli na stopu příbuzní oběti. Trutnovští policisté původně případ odložili jako sebevraždu. Inspekce ministra vnitra ve čtvrtek podala státnímu zástupci návrh na na trestní stíhání jednoho z tehdejších vyšetřovatelů.

Článek

Michal Onufer podle Novy v roce 2001 zmizel, jeho tělo se našlo až po půl roce. Hlava byla oddělena od těla, ruce a nohy také. Vyšetřovatelé přesto prohlásili, že jde o sebevraždu. Podle rodiny oběti byla špatně vypracovaná pitevní zpráva, ztratily se také některé části těla a další důležité stopy.

Případ letos začali znovu vyšetřovat královéhradečtí policisté a podařilo se jim nakonec dopadnout dva podezřelé muže. Klíčové pro ně byly právě informace od příbuzných, matky a sestry zavražděného. Onufera údajně zavraždili jeho dva známí kvůli tomu, že mu dlužili peníze. Policie je už obvinila z vraždy, uvedla Nova.

Policisté z Hradce Králové se kvůli pochybení svých kolegů z Trutnova obrátili na Inspekci ministra vnitra. "Inspekce dnes předala státnímu zástupci návrh na zahájení trestního stíhání u jednoho z vyšetřovatelů," řekla Nově mluvčí ministerstva vnitra Radka Kovářová. Žalobce podle Novy v nejbližších dnech rozhodne o tom, jestli bude trutnovský policista obviněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám