Hlavní obsah

V Krnově zapomněli v břiše ženy lékaři roušku

KRNOV

Policisté z Krnova zahájili v úterý trestní stíhání zdravotnického týmu, který se v červnu 2005 podílel v krnovské nemocnici na operaci pětašedesátileté ženy. Podle policistů operační tým ponechal v těle ženy operační roušku, která způsobila pooperační komplikace a vyžádala si nový zákrok. Pracovníci nemocnice jsou podezřelí z trestnému činu ublížení na zdraví.

Článek

"Událost se stala při cholecystectomii 65leté ženy 28.června 2005. Jednapadesátiletý lékař byl jako vedoucí operatér plně odpovědný za všechna rozhodnutí, postupy a průběh operace. Jedná se přitom o lékaře s atestací druhého stupně v oboru chirurgie," uvedla policejní mluvčí Pavla Tušková.

Kromě lékaře čelí obvinění také dvacetiletá žena, která u zákroku asistovala jako sálová sestra. Ta spolu s lékařem provádí kontrolu roušek a nástrojů. V hledáčku policistů je také 31letá žena, která působila při operaci jako druhá sestra a měla na mladou a nezkušenou sestru při lékařském zákroku dohlížet.

Krnovská nemocnice chybu lékaře uznává. "Obviněný lékař už v nemocnici nepracuje a jeho odchod mimo jiné souvisel právě s tímto případem," řekla mluvčí nemocnice Eva Kijonková. Sestry byly podle ní potrestány snížením platu.

"Pro ně nebyl trest tak razantní, protože hlavní odpovědnost nese operatér," řekla. Nemocnice podle ní vzhledem k výsledku policejního vyšetřování zváží, že by mohla pacientku odškodnit mimosoudní cestou.¨

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám