Hlavní obsah

Na policisty poštval brazilskou filu, jeden zraněný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

S nečekaným útokem psa se ve středu odpoledne museli potýkat policisté, na které v Zábřehu na Šumpersku poštval svého čtyřnohého miláčka jednatřicetiletý muž. Stalo se tak ve chvíli, kdy jej chtěli zadržet kvůli předchozím kriminálním deliktům. Útočně naladěná brazilská fila pokousala jednoho muže na bérci levé nohy, druhý vyvázl jen z potrhanými kalhotami. Ke starším incidentům tak muži přibylo obvinění z útoku na veřejného činitele se zbraní, za což mu hrozí až pětiletý trest ve vězení.

Článek

Mluvčí šumperských policistů Miloslav Svatoň uvedl, že muž odmítl následovat kriminalistu, který ho se souhlasem státního zastupitelství přišel zadržet. "Začal utíkat a hlídka policie ho pronásledovala. Psa měl celou dobu u nohy. Když byl v ulici Severovýchod dostižen, vydal psovi příkaz "trhej" a poštval ho na členy hlídky," popsal dramatickou situaci mluvčí.

Pes v tom okamžiku nebyl na vodítku a neměl ani náhubek. Policista musel vyhledat lékařské ošetření. Muž nakonec skončil v policejní cele. Pes musel na veterinární vyšetření. Zadržený není pro kriminalisty neznámý. Již dříve byl trestán za výrobu a držení drog.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám