Hlavní obsah

Neznámí zločinci střílejí v Praze po lidech

– PRAHA

Po obyvatelích Prahy střílí zatím neznámý střelec nebo střelci ze vzduchovky. Terčem střelby se staly tramvaje, na Smíchově v Praze 5 někdo zasáhl mladou ženu, ve Vysočanech v Praze 9 museli lékaři vyjmout kulku z těla muže. Policie zatím není pachatelům na stopě. Informovaly o tom televize Prima a Nova.

Článek

Neznámý střelec či střelci si v poslední době vzali na mušku obyvatele domu ve Spojovací ulici. Jednu ženu střelec zasáhl do stehna, muže do břicha. Před několika dny se terčem střelby stal pes. Mezi lidmi panuje podle Primy panika, protože se obávají, že střelec použije místo vzduchovky jinou zbraň.

Policisté nevylučují, že případy mohou souviset s tím, že minulý týden někdo poškodil čtyři pražské tramvaje. Neznámý pachatel poničil dosud nezjištěným kulatým předmětem jejich skla, spekuluje se o střelné zbrani. Nikdo nebyl zraněn. Útoky se staly u nákladového nádraží na Žižkově, u Bulhara a na Hlávkově mostě.

Podle Novy policie nevyloučila, že všechny útoky má na svědomí jeden člověk. Podle svědků by mohlo jít o muže ve věku kolem 30 let. Souvislost mezi všemi případy prověří speciální tým kriminalistů. "Znamená to, že se do toho zapojili i policisté, kteří prošetřují poškození tramvají," řekla televizím mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám