Hlavní obsah

Agresivní žena poplivala a zbila řidičku tramvaje

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Verbální útok ze strany skupiny lidí řeší policisté v brněnské části Královo Pole, kteří museli ve čtvrtek zasahovat v jedné z tramvají, kde agresivní skupinka lidí nadávala řidičce i cestujícím. Policisty do tramvaje přivolal 38letý muž, který incident s následnou rvačkou sledoval na chodníku. Kvůli tomu, že zavolal na polici, jej jeden z agresorů praštil do obličeje.

Článek

"Čtyřčlenná skupinka cestovala v tramvaji číslo jedna a opakovaně vulgárně nadávala cestujícím. Řidička tramvaje nadávky slyšela, zastavila a napomenula hlasitou skupinku, aby se ve svých výrazech mírnila. O tohoto okamžiku začal 40letý muž nadávat i jí, ale řidička se nenechala zastrašit a požadovala od všech předložení jízdenek," uvedla Andrea Procházková z brněnské policie.

Všichni oslovení ji ukázali průkazky až na 27letou ženu, která ji s velmi ostře vytříbeným slovníkem sdělila, že jí jízdenku neukáže. Situace se začala vyhrocovat, a tak řidička šla do kabiny zavolat na dispečink. Po chvíli na ni však již zmíněná žena začala plivat a vytáhla ji za vlasy z tramvaje ven, kde ji několikrát udeřila. Na to reagoval muž na chodníku a zavolal policii.

"Skupinka se poté rozhodla z místa odejít, ale to už však na místo dorazili policisté. Ještě tentýž den zahájil policejní komisař trestní stíhání 27leté ženy pro trestný čin výtržnictví a 40letý muž k tomu ještě čelí podezření z trestného činu hanobení národa, etnické skupiny, rasy a přesvědčení," uvedla Procházková.

Takovýto incident se ve vozech dopravního podniku stává jen výjimečně a spíš v nočních hodinách, ale nedochází k fyzickému napadání řidiče. "Většinou jde o slovní útok a už vůbec ne přes den. Když se něco stane, tak v tom hraje roli alkohol a když útok nepřestává, tak řidiči volají dispečink a policii," poznamenala Hana Pohanová z Dopravního podniku města Brna.

Reklama

Výběr článků

Načítám